Стара версія
Університет Вступнику Навчання Наука Міжнародна
діяльність
Студентське
самоврядування
Головна сторінка / Викладачі / Лашко Наталія Петрівна

Лашко Наталія Петрівна

ЗНУ Викладачі Біологічний факультет Кафедра фізіології, імунології і біохімії з курсом цивільного захисту та медицини Кафедра хімії

Кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімії ЗНУ

Дисципліни

  • Фізична хімія
  • Колоїдна хімія
  • Хімія харчових добавок та вітамінів
  • Хімія харчових речовин
  • Штучні продукти харчування

Біографія

Народилася у місті Оріхові Запорізької області. Закінчила у 1980 році Дніпропетровський державний університет.

З 1985 по 1987 – стажер-дослідник лабораторії нових харчових форм інституту елементорганічних сполук ім. О.М. Несміянова АН СРСР (м. Москва). З 1987 по 1990 рік – аспірантка цього ж інституту.

У 1993 році у дисертаційній Раді інституту захистила кандидатську дисертацію на тему  «Термодинамічна сумісність желатини із аніонними та неіонними полісахаридами у водних розчинах»  за спеціальністю 02.00.06 – «Хімія високомолекулярних сполук».

З 1991 по 2002 рік працювала старшим науковим співробітником Центральної лабораторії комплексної переробки рослинної сировини УААН.

З 1991 по 2002 рр. працювала старшим науковим співробітником Центральної лабораторії комплексної переробки рослинної сировині Української академії аграрних наук.

З серпня 2002 року  працює  у ЗНУ.

З серпня 2002 р. працює в Запорізькому національному університеті. В жовтні 2010 р. нострифікувала диплом кандидата хімічних наук у спеціалізованій вченій раді Українського державного хіміко-технологічного університету.

Загальний науково-педагогічний стаж роботи – 32 роки.

Наукова робота

Лашко Н.П. є співавтором більше 80 публікацій у фахових українських та міжнародних виданнях, 16 навчально-методичних посібників, 4 авторських свідоцтв та 2 патентів на корисну модель.

Керівник науково-дослідної теми в межах другої половини робочого дня: “Фізико-хімічні передумови створення харчових добавок для продуктів харчування з прогнозуємими властивостями”. Державний реєстраційний номер 0116U004858.

Коло наукових інтересів – термодинамічна сумісність, фазові рівноваги  у бінарних системах  білок – полісахарид та сорбційні властивості біополімерних матриць, створених на основі цих систем. Результати досліджень фазових рівноваг в системах вода – білки знежиреного молока – карбоксіметилцелюлоза дозволили розробити принципово нову технологію концентрування білків молока, яка була впроваджена у виробництво.

Інформація надана біологічним факультетом

Лашко Наталія Петрівна