У ЗНУ 8-9 грудня відбудеться конференція «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку»
Восьмого-дев’ятого грудня кафедра туризму та готельно-ресторанної справи факультету фізичного виховання, здоров’я та туризму ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) запрошує на ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку». Захід організовують у рамках Всеукраїнської ініціативи #ErasmusDays 2022 та під егідою програми ЄС «Еразмус»+, напрям ім. Жана Моне у рамках проєкту 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні» (DIRUT).
Тематичний спектр конференції:
- Прогнозування та планування діяльності підприємств туризму та готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного та повоєнного часу;
- Соціокультурні, історичні, філософські, екологічні, правові засади генезису й розвитку туризму та готельно-ресторанної справи (регіональний, всеукраїнський, світовий аспекти);
- Менеджмент, маркетинг, логістика й ціноутворення в туризмі та готельно-ресторанній справі в умовах цифровізації;
- Економіка, фінанси, статистика в туризмі й готельно-ресторанній індустрії;
- Інформаційні технології, креативність, інноваційна та інвестиційна діяльність, кластеризація в туризмі й готельно-ресторанній справі;
- Проєктна діяльність в туризмі та готельно-ресторанній справі: управління, диверсифікація, стандартизація, сертифікація та якість продукту;
- Основи безпеки в туризмі та готельно-ресторанній справі; туризм в умовах пандемії Covid-19;
- Іміджева політика, бізнес-етика й міжкультурна комунікація в туризмі та готельно-ресторанній індустрії;
- Проблеми та перспективи розвитку сільських територій в Україні на засадах європейської практики диверсифікації, креативності й кластеризації туризму;
- Роль туризму в поліпшенні стану здоров’я населення, впровадженні здорового способу життя, збереженні й розвитку туристично-рекреаційних ресурсів, культурних цінностей і традицій, екологічно безпечного навколишнього середовища; застосуванні моделей «зеленої економіки»;
- Забезпечення партнерської взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, науки, освіти та громад щодо розвитку туризму та готельно-ресторанної справи;
- Кадрове забезпечення індустрії туризму та готельно-ресторанної справи: професійна підготовка та підвищення кваліфікації фахівців/фахівчинь.
Програма заходів
8 грудня 2022 р.
10.00-14-30
Відкриття конференції, пленарне засідання; обговорення питань
Реєстрація: за лінком: http://surl.li/dsjww
Дані доступу до ZOOM:
Ідентифікатор: 802 872 1628
код доступу: 7777777
9 грудня 2022 р.
10.00-13.00
Виступи учасників секційних засідань.
Дані доступу до ZOOM:
Ідентифікатор: 213 174 2813
код доступу: 28052020
Форми участі:
- Участь із публікацією тез доповіді;
- участь без публікації;
Вимоги до оформлення тез знаходяться в програмі конференції.
Робочі мови конференції: українська, англійська.
За результатами роботи конференції передбачається видання електронного збірника матеріалів.
Організатори та партнери:
- Міністерство освіти і науки України (м. Київ);
- Запорізький національний університет (м. Запоріжжя);
- Національний «Еразмус+» Офіс в Україні (м. Київ);
- Департамент культури та інформаційної політики (м. Запоріжжя);
- Запорізька обласна туристична асоціація (м. Запоріжжя);
- Громадська організація «Дивосвіт» (м. Запоріжжя);
- Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка (м. Тернопіль);
- Університет імені Альфреда Нобеля (м. Дніпро);
- Національний університет харчових технологій» (м. Київ);
- Інженерний навчально-науковий інститут Запорізького національного університету (м. Запоріжжя);
- Талліннський університет (Естонія);
- Литовський університет спорту (Литва);
- Університет Вітаутаса Великого (Литва);
- Компанія Смарт Тур (Болгарія);
- Вища школа агробізнесу в Ломжі (Польща);
- ТОВ «Туристична компанія «Анекс Тур» (м. Запоріжжя);
- Асоціація Кулінарів України (м. Київ);
- Туристична агенція «TPG» (м. Запоріжжя);
- Готель «Khortitsa Palace» (м. Запоріжжя);
- Проєкт Зимова школа «Креативно про цілі сталого розвитку» за фінансової підтримки Британської Ради в межах програми «Активні громадяни» Посольства Великої Британії в Україні (м. Київ / м. Запоріжжя).
Лариса Безкоровайна,
докторка педагогічних наук, доцентка, професорка кафедри
туризму та готельно-ресторанної справи,
виконавиця проєкту «Erasmus+ JMM» «DIRUT»
Слідкуйте за подіями вишу також на соцмережевих сторінках пресслужби ЗНУ:
https://www.facebook.com/pressluzhbaZNU
https://www.instagram.com/pressluzhbaznu/
https://t.me/pressluzhbaZNU