Університет Вступнику Навчання Наука Міжнародна
діяльність
Студентське
самоврядування
Новини пресслужби ЗНУ / Новини / На факультеті фізичного виховання, здоров’я та туризму представили загалу другу збірку матеріалів міжнародної конференції

На факультеті фізичного виховання, здоров’я та туризму представили загалу другу збірку матеріалів міжнародної конференції

На факультеті фізичного виховання, здоров’я та туризму представили загалу другу збірку матеріалів міжнародної конференції
06.03.2023 12:57 Все Головні новини Факультети Фізичного виховання ZNU Zaporizhzhia National University ЗНУ Запорізький національний університет факультет фізичного виховання здоров’я туризм наукова діяльність міжнародна діяльність конференція збірник наукових тез

Третього березня кафедра туризму та готельно-ресторанної справи факультету фізичного виховання, здоров’я та туризму ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) презентувала другий збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку». Нагадаємо, що цей захід відбувся 8-9 грудня 2022 р. під егідою програми ЄС Еразмус+, напрям ім. Жана Моне в рамках проєкту 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні»/«Diversification of rural tourism through sustainability and creativity: disseminating European experience in Ukraine»).

 

Варто зазначити, що в публікації тез взяли участь учені, здобувачі/ки та фахівці/чині галузі туризму та готельно-ресторанної справи України та Литви. Долучилися до конференції з публікацією тез здобувачі/ки освітньо-професійних програм «Туризм» і готельно-ресторанна справа», які підготували тези самостійно та за участю наукових керівників/ць. Так, під керівництвом викладачів/ок Безкоровайної Л.В., д.пед.н., професорки кафедри, Бортникова Є.Г., к. геол.-мінерал. н., доцента кафедри – здобувачі/ки рівнів бакалавра та магістра підготували й опублікували наукові тези.

Серед тематичних напрямів зазначених тез є такі: прогнозування та планування діяльності підприємств туризму та готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного та повоєнного часу; соціокультурні, історичні, філософські, екологічні, правові засади генезису й розвитку туризму та готельно-ресторанної справи (регіональний, всеукраїнський, світовий аспекти); менеджмент, маркетинг, логістика й ціноутворення в туризмі та готельно-ресторанній справі в умовах цифровізації. А також – економіка, фінанси, статистика в туризмі та готельно-ресторанній індустрії; інформаційні технології, креативність, інноваційна й інвестиційна діяльність, кластеризація в туризмі й готельно-ресторанній справі. Серед розглянутих тем – проєктна діяльність у туризмі та готельно-ресторанній справі: управління, диверсифікація, стандартизація, сертифікація та якість продукту; основи безпеки в туризмі та готельно-ресторанній справі; туризм в умовах пандемії Covid-19. Крім того, учасників й учасниць конференції цікавили такі теми, як іміджева політика, бізнес-етика й міжкультурна комунікація в туризмі та готельно-ресторанній індустрії; проблеми та перспективи розвитку сільських територій в Україні на засадах європейської практики диверсифікації, креативності й кластеризації туризму.

Вони у своїх тезах розглянули роль туризму в поліпшенні стану здоров’я населення, впровадженні здорового способу життя, збереженні й розвитку туристично-рекреаційних ресурсів, культурних цінностей і традицій, екологічно безпечного навколишнього середовища; застосуванні моделей «зеленої економіки». У центрі їхньої уваги опинилися такі теми, як забезпечення партнерської взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, науки, освіти та громад щодо розвитку туризму та готельно-ресторанної справи; кадрове забезпечення індустрії туризму та готельно-ресторанної справи, зокрема професійну підготовку та підвищення кваліфікації фахівців/фахівчинь.

Головні редакторки збірки – Маковецька Н.В., д.п.н., професорка, завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, та Безкоровайна Л.В., д.п.н., професорка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи. Матеріали конференції допомогла підготувати Люта Д.А., кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи. Збірник рекомендовано до поширення через мережу інтернет Вченою радою Запорізького національного університету.

Із матеріалами конференції (сертифікати, збірник тез, програма, фотозвіт та відеозапис) можна ознайомитися за лінком:

https://drive.google.com/drive/folders/1PRuhfWes9PU74pv632NRiUESozwxifSt?usp=share_link

Представники й представниці кафедри подякували всім учасникам/цям, співорганізаторам/кам і партнерам/кам конференції, висловили сподівання на подальшу співпрацю й побажали їм мирного життя, успіхів і процвітання.

 

Слідкуйте за подіями вишу також на соцмережевих сторінках пресслужби ЗНУ:

https://www.facebook.com/pressluzhbaZNU

https://www.instagram.com/pressluzhbaznu/

https://t.me/pressluzhbaZNU

 

 

 

 

 

Схожі новини