На факультеті фізичного виховання, здоров’я та туризму представили загалу другу збірку матеріалів міжнародної конференції
Третього березня кафедра туризму та готельно-ресторанної справи факультету фізичного виховання, здоров’я та туризму ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) презентувала другий збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку». Нагадаємо, що цей захід відбувся 8-9 грудня 2022 р. під егідою програми ЄС Еразмус+, напрям ім. Жана Моне в рамках проєкту 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні»/«Diversification of rural tourism through sustainability and creativity: disseminating European experience in Ukraine»).
Варто зазначити, що в публікації тез взяли участь учені, здобувачі/ки та фахівці/чині галузі туризму та готельно-ресторанної справи України та Литви. Долучилися до конференції з публікацією тез здобувачі/ки освітньо-професійних програм «Туризм» і готельно-ресторанна справа», які підготували тези самостійно та за участю наукових керівників/ць. Так, під керівництвом викладачів/ок Безкоровайної Л.В., д.пед.н., професорки кафедри, Бортникова Є.Г., к. геол.-мінерал. н., доцента кафедри – здобувачі/ки рівнів бакалавра та магістра підготували й опублікували наукові тези.
Серед тематичних напрямів зазначених тез є такі: прогнозування та планування діяльності підприємств туризму та готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного та повоєнного часу; соціокультурні, історичні, філософські, екологічні, правові засади генезису й розвитку туризму та готельно-ресторанної справи (регіональний, всеукраїнський, світовий аспекти); менеджмент, маркетинг, логістика й ціноутворення в туризмі та готельно-ресторанній справі в умовах цифровізації. А також – економіка, фінанси, статистика в туризмі та готельно-ресторанній індустрії; інформаційні технології, креативність, інноваційна й інвестиційна діяльність, кластеризація в туризмі й готельно-ресторанній справі. Серед розглянутих тем – проєктна діяльність у туризмі та готельно-ресторанній справі: управління, диверсифікація, стандартизація, сертифікація та якість продукту; основи безпеки в туризмі та готельно-ресторанній справі; туризм в умовах пандемії Covid-19. Крім того, учасників й учасниць конференції цікавили такі теми, як іміджева політика, бізнес-етика й міжкультурна комунікація в туризмі та готельно-ресторанній індустрії; проблеми та перспективи розвитку сільських територій в Україні на засадах європейської практики диверсифікації, креативності й кластеризації туризму.
Вони у своїх тезах розглянули роль туризму в поліпшенні стану здоров’я населення, впровадженні здорового способу життя, збереженні й розвитку туристично-рекреаційних ресурсів, культурних цінностей і традицій, екологічно безпечного навколишнього середовища; застосуванні моделей «зеленої економіки». У центрі їхньої уваги опинилися такі теми, як забезпечення партнерської взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, науки, освіти та громад щодо розвитку туризму та готельно-ресторанної справи; кадрове забезпечення індустрії туризму та готельно-ресторанної справи, зокрема професійну підготовку та підвищення кваліфікації фахівців/фахівчинь.
Головні редакторки збірки – Маковецька Н.В., д.п.н., професорка, завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, та Безкоровайна Л.В., д.п.н., професорка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи. Матеріали конференції допомогла підготувати Люта Д.А., кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи. Збірник рекомендовано до поширення через мережу інтернет Вченою радою Запорізького національного університету.
Із матеріалами конференції (сертифікати, збірник тез, програма, фотозвіт та відеозапис) можна ознайомитися за лінком:
https://drive.google.com/drive/folders/1PRuhfWes9PU74pv632NRiUESozwxifSt?usp=share_link
Представники й представниці кафедри подякували всім учасникам/цям, співорганізаторам/кам і партнерам/кам конференції, висловили сподівання на подальшу співпрацю й побажали їм мирного життя, успіхів і процвітання.
Слідкуйте за подіями вишу також на соцмережевих сторінках пресслужби ЗНУ:
https://www.facebook.com/pressluzhbaZNU
https://www.instagram.com/pressluzhbaznu/