
Вісімнадцятого травня на ХVI університетській науково-практичної конференції студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених «МОЛОДА НАУКА-2023» відбулося засідання круглого столу на тему: «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку». Захід проходив на факультеті фізичного виховання, здоров’я та туризму ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University). Його ініціаторкою та модераторкою стала професорка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, докторка наук, доцентка, виконавиця проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT» Лариса Безкоровайна.
В обговоренні важливих питань взяли участь здобувачі бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти за спеціальностями «туризм» і «готельно-ресторанна справа», а також Економіко-правничого фахового коледжу ЗНУ. Захід також модерував кандидат наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Євгеній Бортников. Крім нього, до дискусії приєдналися такі науково-педагогічні працівники вишу: доцентка кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму, координаторка проєкту «Erasmus+ JMM DIRUT» Наталя Венгерська; доцентка кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму Наталя Дугієнко; доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Олена Конох; завідувачка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, професорка Наталія Маковецька; доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Анна Сидорук; доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Інна Чуєва.
Серед питань, які обговорили під час засідання, варто виокремити такі як: прогнозування та планування діяльності підприємств туризму та готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного та повоєнного часу; соціокультурні, історичні, філософські, екологічні, правові засади генезису й розвитку туризму та готельно-ресторанної справи (регіональний, всеукраїнський, світовий аспекти). Зокрема, учасники зосередили увагу на таких темах, як управління, диверсифікація, стандартизація, сертифікація та якість продукту; проблеми та перспективи розвитку сільських територій в Україні на засадах європейської практики диверсифікації, креативності й кластеризації туризму. Серед тем, які вони обрали для виступів, були такі: основи безпеки в туризмі та готельно-ресторанній справі; туризм в умовах пандемії Covid-19; роль туризму в поліпшенні стану здоров’я населення, впровадженні здорового способу життя, збереженні й розвитку туристично-рекреаційних ресурсів, культурних цінностей і традицій. Згадали також про кадрове забезпечення індустрії туризму та готельно-ресторанної справи, зокрема про професійну підготовку та підвищення кваліфікації фахівців галузі.
Інформація надана факультетом фізичного виховання, здоров’я та туризму
Слідкуйте за подіями вишу також на соцмережевих сторінках пресслужби ЗНУ:
https://www.facebook.com/pressluzhbaZNU
https://www.instagram.com/pressluzhbaznu/
Соціальні мережі Запорізького національного університету:
https://beacons.ai/official_znu