Університет Вступнику Навчання Наука Міжнародна
діяльність
Студентське
самоврядування
Новини пресслужби ЗНУ / Новини / Співпраця зі стейкхолдерами біологічного факультету продовжилася практикою молоді вишу

Співпраця зі стейкхолдерами біологічного факультету продовжилася практикою молоді вишу

Співпраця зі стейкхолдерами біологічного факультету продовжилася практикою молоді вишу
17.06.2024 13:47 Все Головні новини Факультети Біологічний ZNU Zaporizhzhia National University Запорізький національний університет біологічний факультет стейкхолдери студентська практика

П’ятнадцятого червня відбулася підсумкова конференція виробничої практики у студентів 4 курсу біологічного факультету ЗНУ (ZNU, Zaporizhzhia National University) спеціальності 102 «Хімія». Вона тривала впродовж трьох тижнів під керівництвом доцентки кафедри хімії Вікторії Генчевої.

 

Згідно з наказом базою проведення виробничої практики було ТОВ «КВАС БЕВЕРИДЖИЗ» (Компанія «Асканія Бевериджиз»), м. Запоріжжя. Окрім того, студентам організували онлайн-зустрічі зі стейкхолдерами фармацевтичної фабрики «Віола» та Carlsberg Ukraine. Тож студенти самостійно впродовж практики представили власні доповіді про основну продукцію компанії «Асканія Бевериджиз»; проаналізували особливості виробничо-технологічної лабораторії підприємства, яка контролює виробництво на усіх етапах: від вхідного контролю сировини та матеріалів до готової продукції; представили індивідуальне завдання та звітну документацію (щоденник та звіт з практики).

Студенти 4 курсу спеціальності 102 «Хімія» поділилися враженнями від проходження виробничої практики. Антон Мовчан зазначив, що під час практики отримав цінні знання та навички, які допоможуть мені у моїй майбутній професійній діяльності. Діана Павленко вважає, що виробнича практика дозволила сформувати уяву про зміст й особливості своєї майбутньої професії не тільки через сукупність отриманих теоретичних знань, а й з точки зору практичної діяльності реально діючих підприємств, придбати елементи професійного уміння і практичних навичок.

Андрій Пушкар звернув увагу, що виробнича практика на ТОВ «КВАС БЕВЕРИДЖИЗ» дала цінний досвід, який дозволить застосувати теоретичні знання, здобуті в університеті, на реальних виробничих процесах; я отримав можливість спостерігати за усіма етапами виробництва квасу, проводити лабораторні аналізи, спілкуватися з фахівцями та зрозуміти реальні потреби галузі; незважаючи на деякі обмеження, практика сприяла моєму професійному розвитку, розширила мої знання та навички, підготувала мене до майбутньої роботи в сфері хімічної промисловості. Анна Сахарова також звернула увагу на те, що отримані знання та навички сприятимуть успішній кар’єрі в галузі виробництва та контролю якості харчових продуктів.

Для довідки

Практика є обов’язковою частиною освітнього процесу, під час якої відбувається засвоєння сучасних методів фізико-хімічного аналізу якості промислових та продовольчих товарів на базі експертних лабораторій та лабораторій контролю за якістю продукції; знайомство з особливостями сучасних технологій виробництва товарів на запорізьких підприємствах. Виробнича практика проводиться згідно Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України № 93 від 08.04.93 та Положення про практичну підготовку здобувачів вищої освіти Запорізького національного університету (Протокол Вченої ради ЗНУ № 6 від 28.01.2020).

Біологічний факультет

Стежте за новинами також у соцмережах пресслужби ЗНУ:

https://www.facebook.com/pressluzhbaZNU

https://www.instagram.com/pressluzhbaznu/

https://t.me/pressluzhbaZNU

Соцмережі ЗНУ:

https://beacons.ai/official_znu

Схожі новини